29 de ani de la bătălia de la Tighina. Vlad Bilețchi(AUR): “Federația Rusă a atacat atunci Republica Moldova și continuă până astăzi să-și mențină trupele de ocupație pe teritoriul nostru”

Distribuiți acest articol!

Liderul AUR, Vlad Bilețchi, scrie despre tragicul eveniment de pe 19 iunie 1992, atunci când cazacii și gardiștii transnistreni au atacat poliția din Tighina. A fost momentul de cumpănă al războiului moldo-rus din 1992, fiind cele mai violente confruntări între trupele moldovene și separatiștii transnistreni susținuți de armata rusă.

“Se împlinesc astăzi 29 de ani de la bătălia de la Tighina, atunci când la 19 iunie 1992, cazacii și gardiștii transnistreni au atacat poliția din Tighina.

A fost momentul de cumpănă al războiului moldo-rus din 1992, fiind cele mai violente confruntări între trupele moldovene și separatiștii transnistreni susținuți de armata rusă.

În luptele de la Tighina, un rol important l-au avut voluntarii, care și-au pus benevol viața în pericol, pentru a apăra pacea și integritatea Republicii Moldova.

Se estimează că, în urma luptelor de la Tighina, şi-au pierdut viața aproximativ 200 de militari şi civili moldoveni, alți 300 au fost răniți.

Nu ne mai spuneți că ceea ce a fost în 1992 a fost conflict interetnic. Federația Rusă a atacat atunci Republica Moldova și continuă până astăzi să-și mențină trupele de ocupație pe teritoriul nostru.

Armata rusă, afară!”, a scris Vlad Bilețchi pe Facebook.

Ar putea fi o imagine cu unul sau mai mulţi oameni, persoane în picioare şi în aer liber