ABERAȚII. Maia Sandu crede că războiul transnistrean vine din corupție

Distribuiți acest articol!

Președintele Republicii Moldova Maia Sandu emite niște aberații demne de derapajele lui Vladimir Voronin și Igor Dodon în legătură cu războiul transnistrean. Nu știm ce au învățat-o consilierii germani dar un război nu ține de corupție ci de geopolitică și zone de influențe. Noi știm că Maia Sandu este un președinte spectator și trebuie să urmărească agenda impusă de la Berlin via Moscova, însă să nu aibă impresia că toți suntem proști. Discursul Maiei Sandu este o bătaie de joc la adresa memoriei celor care au dat jertfa supremă pentru patrie.

Voronin e mându de Maia Sandu cu un așa discurs

„Azi marcăm Ziua Memoriei și Recunoștinței. Comemorăm eroii căzuți în Conflictul armat pentru apărarea independenței și integrității teritoriale a Republicii Moldova din 1992. Am participat la o ceremonie alături de veterani, familii, militari și reprezentanți ai instituțiilor de stat la Monumentul Maicii Îndurerate.Ne închinăm în fața veteranilor și în fața luptei pe care au dus-o.

O luptă cu spatele mereu vulnerabil, o luptă în care s-a călit Republica Moldova. Atacată în 1992 de cei care nu-i doreau independența, dezvoltarea și binele, țara noastră nici acum nu răsuflă liber. Clanurile corupte care au furat acest popor în anii ’90 continuă să fure și să se îmbogățească chiar și pe timp de ciumă, din contul oamenilor cinstiți.

În memoria celor care și-au dat viața apărându-și țara, avem datoria să nu cedăm în fața hoților. Avem datoria să construim o societate a dreptății, a bunăstării pentru toți. Să asigurăm oportunități pentru afaceri de succes, pentru crearea locurilor de muncă, să ne protejăm mediul, să asigurăm acces la educație și servicii medicale de calitate, să salvăm banii publici pentru a-i investi în satele și orașele noastre, să-i protejăm pe cei vulnerabili. Doar construind o societate sănătoasă, doar asigurând respect pentru lege și justiție, putem opri plecarea conaționalilor noștri și putem oferi cetățenilor noștri din dreapta și din stânga Nistrului soluții reale, putem realiza visul oamenilor care au luptat pentru țară.

În această luptă cu corupția, ne sprijinim pe forțele sănătoase ale societății noastre, pe acei oameni care și-au păstrat onoarea, patriotismul și curajul. Astfel de oameni reprezintă imunitatea societății noastre și în acest sistem de imunitate un rol deosebit îl au veteranii conflictului de pe Nistru.

Azi îi deplângem pe cei căzuți și pe cei răniți. Suntem alături de părinții nealinaţi la bătrâneţe, soțiile văduvite, copiii deveniţi orfani, suntem alături de toate familiile lovite nemilos şi pe nedrept de o mare durere. Suntem împreună pentru a ne ajuta, susține și apăra de pericole. Asta ne face să fim o țară.” este mesajul postat de biroul de presă al Maiei Sandu pe pagina sa de Facebook.