Adevărul care li se ascunde basarabenilor: Rep. Moldova nu se va integra în UE în următorii 20 de ani. Singura soluție este unirea cu România

Distribuiți acest articol!

Republica Moldova nu va deveni membru al Uniunii Europene în următorii 20 de ani, în cel mai optimist scenariu, susține expertul Andrei Stoiciu. Acest adevăr nu li se spune cetățenilor pentru că altfel propaganda nu ar mai funcționa.

În momentul de față, în mod realist, nici Moldova, nici Ucraina, nici Georgia, niciuna din aceste țări nu va deveni parte a Uniunii Europene în următorii 20 de ani, 30 de ani, poate niciodată și cetățenilor nu li se spune asta. Moldovenilor li se vinde în continuare acest fake news care ține de integrare europeană și este foarte util politicienilor din Republica Moldova, dar deloc util cetățenilor Republicii Moldova”, a explicat Stoiciu.

El a mai spus că oamenii sunt manipulați de către politicieni și nu li se spune în mod clar care sunt avantajele ce ar decurg din unirea cu România, nu li se oferă informații în mod concret.

Este foarte simplu, atâta timp cat nu ai nimic și nu-ți oferă nimic concret este normal ca să vrei să păstrezi ceea ce ai, în cazul dat, independența Republicii Moldova, pentru că totul li se pare nerealist moldovenilor și integrare europeană și unirea cu România. Și atunci, când oamenii nu au nicio perspectivă, niciun proiect, decât acei politicieni în care nu au încredere, este evident că ei vor să păstreze puținul pe care îl au. Dacă li se spune concret: tu știi că vei avea aceleași drepturi și pensia de trei ori mai mare în cazul unirii cu România? Atunci dispare teama și vine o informație concretă. În ultimii 30 de ani moldovenilor nu li s-a spus nimic concret. Dacă-i pui întrebarea incorect și oferi ceva ce este abstract, undeva utopic, evident că omul spune mă tem, nu vreau să schimb. Dacă vii cu întrebarea concretă și spui: vei avea salariu triplu față de cele care sunt acum, evident scorul sare la 50 la sută”, a mai spus expertul.