AFP: Peste 4,6 milioane de morţi din cauza COVID-19 în lume

Distribuiți acest articol!

Cel mai mare oraş neozeelandez, Auckland, urmează să rămână izolat încă cel puţin o săptămână, pentru a opri răspândira variantei indiene (delta) a SARS-CoV-2, care se află ”în creştere”, a anunţat luni premierul Jacinda Ardern. Cei două milioane de locuitori ai oraşului urmează să rămână acasă, din cauza apariţia mai multor ”cazuri misterioase”, care nu au putut fi încă legate de clustere, a precizat ea. 

PRIMA ZI DE ŞCOALĂ SUB CONTROL ÎN GRECIA 

Copiii şi adolescenţii greci s-au întors luni la cursuri şi la tradiţionala binecuvântare ortodoxă din prima zi de şcoală, însă este necesar, în cazul în care nu sunt vaccinaţi, să prezinte un test negativ covid-19, pe cheltuiala lor, la fel ca toţi muncitorii nevaccinaţi din Grecia. Angajaţii nevaccinaţi prezintă în mod electronic acest test – o dată pe săptămână -, însă atât profesorii, studenţii şi elevii în vârstă de peste 12 ani, cât şi toţi profesioniştii din turism, cultură şi presă este necesar să fie testaţi de două ori pe săptămână. 

OBLIGAŢIA PURTĂRII MĂŞTII ÎN EXTERIOR, RIDICATĂ ÎN PORTUGALIA 

Purtarea măştii de protecţie afară a încetat luni să mai fie obligatorie în Portugalia – o ţară care înregistrează una dintre cele mai mari rate ale vaccinării din lume şi o reducere a noilor cazuri de covid-19. ”Mulţumită succesului vaccinării, suntem în măsură ca, în câteva săptămâni, să considerăm această pandemie sub control”, anunţa săptămâna trecută premierul Antonio Costa. 

VALNEVA, ZDRUNCINATĂ DE REZILIEREA CONTRACTULUI CU LONDRA 

Guvernul britanic a ”reziliat” un contract cu privire la livrarea a 100 de milioane de doze de vaccin-candidat împortriva covid-19 ale laboratorului franco-austriac Valneva – o dezamăgire uriaşă a acestui grup, care miza pe această comandă – unica sa comandă până în prezent. Londra nu a prezentat nicio explicaţie, în acest stadiu,

 » Read More