Agenţia Europeană pentru Medicamente analizează datele privind administrarea unei a treia doze de vaccin anti-COVID-19 produs de Pfizer

Distribuiți acest articol!

Producătorii de medicamente au depus o cerere la Agenţia Europeană pentru Medicamente, care a declarat că va efectua o evaluare rapidă a datelor, cu un rezultat aşteptat “în următoarele câteva săptămâni”, conform Reuters.

De altfel şi compania farmaceutică americană Moderna a declarat, vineri, că a cerut EMA aprobarea condiţionată pentru administrarea unei a treia doze de 50 de micrograme din vaccinul său anti-COVID-19. Vaccinurile produse de Moderna şi Pfizer se bazează pe noua tehnologie ARN mesager (ARNm).

EMA a anunţat luni că evaluează datele privind utilizarea unei doze suplimentare de vaccin ARNm la persoanele cu sistem imunitar slab. Rezultatul acestei analize va fi oferit în timp util, a mai spus agenţia europeană.

Săptămâna trecută, Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor a declarat că nu este nevoie urgentă de o a treia doză de vaccin anti-COVID-19 la persoanele vaccinate complet.

Cu toate acestea, Statele Unite se pregătesc să înceapă administrarea celei de-a treia doze după ce principalul expert american în boli infecţioase Anthony Fauci a declarat duminică că autorităţile vor primi în curând aprobarea de reglementare pentru cea de-a treia doză de rapel cu vaccinul Pfizer. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

 » Read More