Ameninţări din partea Moscovei după ce YouTube a suspendat conturi ale propagandei ruse

Distribuiți acest articol!

Roskomnadzor a anunţat că a cerut Google – firma-mamă a YouTube – „să ridice cât mai repede limitele impuse canalelor YouTube RT DE şi Der Fehlende Part”.

„Legislaţia prevede o suspendare totală sau parţială a accesului, dacă proprietarul platformei nu pune în aplicare un avertisment Roskomnadzor”, avertizează acest organ.

Site-ul american de video al Google a blocat marţi conturile RT DE şi Der Fehlende Part, cu privire la încălcarea reglementărilor interne ale comunităţii, prin difuzarea unor „informaţii false” despre noul coronavirus şi din cauză că a vrut să ocolească o suspendare a încărcării pe site.

Acesta este „un act de agresiune informatică fără precedent din partea YouTube”, a reacţionat Ministerul rus de Externe, într-un comunicat difuzat în noaptea de marţi spre miercuri, în care acuză autorităţile germane de faptul că au „încurajat în mod evident, chiar au insistat” în vederea acestei decizii.

„Obiectivul acestei agresiuni împotriva proiectelor holdingului rusesc este evident: să reducă la tăcere surse de informaţii care nu se înscriu într-un cadru media confortabil” pentru autorităţile din Germania, acuză diplomaţie rusă, care vede în acest lucru „continuarea unui război informatic împotriva Rusiei”.

În acest context, „luarea unor măsuri de represalii simetrice împotriva presei germane din Rusia (…) pare nu doar adecvată, ci necesară”.

RT – care emite şi în engleză, franceză şi spaniolă – răspândeşte propaganda Kremlinului şi serveşte războiului mediatic dus de Rusia împotriva celor pe care îi consideră adversari.

YouTube a blocat aceste conturi, deoarece RT DE a vrut, prin intermedul postului său Der Fehlende Part, să ocolească o interdicţie de a difuza noi videouri – pe o perioadă de o săptămână -, din cauza difuzării dezinformării cu privire la COVID-19, potrivit presei germane.

Rusia şi-a multiplicat ofensivele împotriva marilor reţele de socializare şi platformelor digitale,

 » Read More