Andrei Busuioc, mesaj pentru moldoveni: La alegerile din 11 iulie, uitați de așa-zișii pro-europeni și votați AUR!

Distribuiți acest articol!

Andrei Busuioc, deputat AUR în Parlamentul de la București, le-a transmis un mesaj tuturor cetățenilor Republicii Moldova care vor vota la alegerile parlamentare din 11 iulie: votați AUR. A rămas singura forța pro-europeană care participa la aceste alegeri.

Busuioc afirmă că singurul partid pro-european care participă la alegerile de la Chișinău este Alianța pentru Unirea Românilor. Toate celelalte așa-zis pro-UE și-au schimbat radical discursul în ceea ce privește integrarea europeană a Republicii Moldova.

Partidele autointitulate pro-europene au renunțat la obiectivul integrării europene, încălcând voința majorității cetățenilor Republicii Moldova. Au degradat obiectivul integrării europene, numindu-l apropiere de UE. Așa-zisa apropiere de UE nu înseamnă nimic. În cadrul Parteneriatul Estic de Vecinătate, apropierea de UE era obiectivul Belarus și Armeniei, pentru ca aceste state nu doreau sa devină state membre UE. Însă Republica Moldova avea ca obiectiv integrarea europeană. Pentru alegerile de la 11 Iulie până și termenul mai slab, de apropiere de UE a dispărut din programul și discursul PAS, partidul așa-zis pro-european. Pe propriul website, pas.md, acest partid își prezintă Obiectivele urmărite de PAS in activitatea politică. Pe lista cu obiectivele PAS nu există integrarea europeană. Nici măcar nu sunt pomenite cuvintele UE sau Europa. Cum mai poate PAS să pretindă că ar fi partid pro-european? PAS are și program politic, publicat tot pe pas.md. Nici în programul PAS nu se spune nimic despre UE, despre parcursul european, despre integrarea europeană a Republicii Moldova. Am urmărit discursurile candidaților PAS, cu ocazia depunerii candidaturilor la CEC. Și aceste discursuri le găsiți pe pas.md. Președintele PAS Igor Grosu și prim-vicepreședintele Natalia Gavriliță nu au pronunțat UE sau integrare europeană. Nici Mihai Popșoi, nici Sergiu Litvinenco, niciunul dintre cei care au ținut discursuri. Cum mai pot dânșii să se pretindă pro-europeni? Dânșii nu sunt decât niște impostori, sau samozvantsy, ca sa vorbesc pe înțelesul Nataliei Davidovici, românofoba de pe lista de candidați PAS. Cei de la PPDA, care se pretinde tot pro-european, au spus de mulți ani că au pus batista pe țambalul integrării europene”, explică deputatul AUR.

În acest context, Andrei Busuioc face apel la toți cetățenii Republicii Moldova atât din țară, cât și din diaspora, să nu își irosească votul pe aceste parte, ci să le dea o șansă unioniștilor, care sunt „cei mai convinși pro-europeni, pentru ca Țara Mama România se afla in Uniunea Europeană. Și Unirea cu România este singura cale pentru Republica Moldova de integrare in UE”.