Atac suburban prezidențial la AUR. Pentru Maia Sandu democrația a devenit retorică electorală

Distribuiți acest articol!

Maia Sandu a criticat partidul AUR în cadrul unei intervenții TV pentru protestele desfășurate în ultimele zile, după ce SIS a încercat scoaterea din cursa electorală a partidului prin afirmații mincinoase.

Declarația a fost făcut la Jurnal TV, una din televiziunile de casă a PAS.

„Înțeleg că au protestat. Din fericire sau din nefericire, Președinția nu verifică rapoartele financiare ale partidelor politice în campanie. Această responsabilitate ține de alte instituții. Am spus și mai devreme că e foarte important ca toate cheltuielile partidelor să fie reflectate în rapoarte și de asta se ocupă CEC. Proteste se fac ca să atragă atenția la campania concurenților electorali”, a menționat Maia Sandu.

Pe vremea când PAS protesta totul arăta bine, revoluționar, era vorba despre dreptate, lupta cu oligarhii, acum nu mai este vorba despre acest lucru căci PAS s-a conformat, a fost la putere, este și acum în alianță cu PSRM.

Maia Sandu nu a putut oferi detalii despre suma impresionantă cheltuită de PAS și care depășește cinci milioane de lei, a doua după Usatâi.

Partidul PAS a plătit în această campanie electorală 700 de euro pentru 30 de secunde de reclamă TV, cam cât trei salarii ale moldovenilor.