Atacurile de la 11 septembrie 2001. Momentul în care preşedintele George W. Bush află vestea: „Nu vreau să sperii copiii” VIDEO

Distribuiți acest articol!

Imaginile date publicităţii denotă şocul în privirea năucă a preşedintelui american şi îmbină inocenţa mediului în care se afla acesta cu răutatea veştii primite. Le citea copiilor o carte şi a continuat să stea acolo pentru încă şase minute.

George W. Bush primeşte vestea atacurilor de la 11 septembrie 2001 în timpul unei lecţii la o şcoală din Florida

Gestul a fost ironizat ani la rând, însă fostul preşedinte american a explicat că nu a dorit să stârnească panică în rândul unor copii.

Atacurile din 11 septembrie 2001, din Statele Unite, au schimbat pentru totdeauna modul în care lumea priveşte terorismul şi securitatea. Departe de Washington şi New York, unde teroarea şi haosul se instalaseră, George W. Bush se afla într-o clasă la şcoala primară Emma E. Booker, din Sarasota, Florida, unde asista la o lecţie. Elevii citeau ”The Pet Goat”, iar preşedintele le acorda toată atenţia.

Informaţia că al doilea turn a fost lovit a venit ca un trăznet pentru preşedintele american. Schimbarea incredibilă a fizionomiei feţei este una care a rămas întipărită în mintea publicului. Ani la rând a fost ironizat pentru faptul că a continuat să le citească elevilor timp de 6 minute, chiar şi după ce devenise clar că America era atacată, după ce şeful administraţiei de la Casa Albă i-a şoptit la ureche vestea atacului revendicat de Al-Qaeda.

La 15 ani de la atentatele teroriste, autorităţile americane au dat publicităţii notele fostului secretar de presă al preşedintelui Bush, Ari Fleischer, care arată că, pe lângă confuzie, prima reacţie a preşedintelui a fost să caute răzbunare. Ulterior, Bush a explicat că a vrut să aibă timp să se gândească şi că nu a vrut să alarmeze şi mai mult populaţia plecând din sală imediat.

 » Read More