AUR a protestat în fața CEC și a câștigat. Curtea de Apel obligă CEC să deschidă cel puțin 190 secții de vot în străinătate

Distribuiți acest articol!

Decizie istorică a avut loc la Curtea de Apel, unde aceasta obligă CEC să deschidă cel puțin 190 secții de vot în străinătate. Astfel, hotărârea CEC de a deschide 146 de secții de votare în străinătate a fost declarată ilegală. Manevrele de intimidare și pilele avute de socialiști și comuniști prin Dodon la CEC au fost spulberate.

Vlad Bilețchi salută această decizie și scrie pe Facebook despre acest lucru:
“Este o decizie corectă și curajoasă! AUR a protestat în fața CEC față de decizia abuzivă și politică de a limita dreptul la vot al conaționalilor din diaspora. Mai mult, am contestat acest abuz la Curtea de Apel și am demonstrat că doar împreună putem opri fărădelegile. Legea este una și ea stipulează clar – toți cetățenii trebuie să aibă dreptul să voteze, iar acest principiu fundamental nu poate fi călcat în picioare după bunul plac al CEC-ului.

Vom monitoriza în continuare ca legea să fie respectată, întrucât nimeni nu poate îngrădi exercitarea dreptului la vot, în special al fraților din diaspora. Uniți suntem puternici!”