AUR cere ca românii din teritoriul ocupat să voteze în restul Republicii Moldova

Distribuiți acest articol!

AUR cere ca românii din teritoriul ocupat să voteze în restul Republicii Moldova deoarece, potrivit reprezentanților SIS și MAI, secțiile de votare din regiunea transnistreană nu îndeplinesc condițiile legale pentru un vot liber, democratic și corect.

Experiența anterioară arată că prin intermediu acestor secții se fraudează major alegerile, motiv pentru care Alianța pentru Unirea Românilor solicită ca votul cetățenilor din regiunea transnistreană să se realizeze în secții de votare deschise special în restul Republicii Moldova și unde autoritățile pot exercita controlul necesar”, se precizează comunicat de presă emis AUR.

Totodată, AUR a precizat că acțiunile sale de a contesta decizia CEC respectă întru totul legislația Republicii Moldova.

AUR este un partid patriotic românesc care desfășoară o activitate continuă pentru apărarea drepturilor românilor, inclusiv a comunităților românești din afara granițelor, iar aici se include și Republica Moldova. Suspectăm o înțelegere între partidele politice, iar aici nu vorbim doar despre cele ce se declară de stângă, cu privire la limitarea activității AUR în Republica Moldova”, se mai arată în comunicatul partidului.