AUR condamnă demiterea abuzivă a directorului Liceului românesc de la Tiraspol „Lucian Blaga”

Distribuiți acest articol!

AUR condamnă demiterea abuzivă a directorului Liceului românesc de la Tiraspol „Lucian Blaga”, Ion Iovcev, singurul bastion al românismului din regiunea transnistreană.

Reprezentanții AUR acuză Ministerul Educaţiei de la Chişinău, că, sub pretextul penibil al „limitei de vârstă”, a înlăturat de la conducerea instituţiei de învăţământ unul dintre cei mai patrioţi oameni din spaţiul românesc, care timp de aproape 30 de ani, a stat la straja românismului şi a înfruntat zeci de obstacole într-o regiune în care presiunile, intimidările şi cenzura sunt la ordinea zilei.

Cât de josnic trebuie să cobori să te ascunzi sub pretextul “limitei de vârstă” şi să înlături cei mai patrioţi oameni ai neamului doar pentru că sunt “incomozi”? Regimul mafiot Dodon-Plahotniuc-Şor, prin vocea ministrei comuniste Lilia Pogolşa, a întrecut orice măsură, iar acest gest demonstrează încă odată disperarea şi frica lor de a pierde puterea.  Solicităm public ca directorul Ion Iovcev să fie repus în funcţie, pentru că este un adevărat sacrificiu să te lupţi 30 de ani cu un regim separatist, ilegal şi abuziv”, a declarat Vlad Bileţchi, preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR).

Pe parcursul anilor, Ion Iovcev a fost un critic aprig împotriva regimului separatist şi ilegal de la Tiraspol, iar pentru viziunile sale pro-româneşti, a fost persecutat şi hărţuit. În 2004, acesta a fost unul dintre principalii protagoniști ai rezistenței pe care profesorii și elevii au opus-o unei încercări fără precedent de a închide definitiv școlile cu predare în grafia latină din Transnistria.