AUR deschide al doilea punct administrativ la Cahul pentru a mijloci relația dintre basarabeni și statul român

Distribuiți acest articol!

Alianța pentru Unirea Românilor a deschis astăzi, 19 iunie, al doilea punct parlamentar cu funcționari, în regim de consulat. Este pentru prima dată când un partid politic își asumă să aibă reprezentanți în toate raioanele românești importante.

Ceea ce nu a reușit să facă statul român în 30 de ani, reușește să facă AUR în primele 6 luni de la înființare. Statul român se laudă cu deschiderea unui Consulat la Chișinău, în timp ce AUR reușește să deschidă 7 astfel puncte în doar 6 luni.

Potrivit reprezentanților AUR, în total este vorba de 7 puncte administrative ce vor fi plasate în orașele Ungheni, Nisporeni, Ialoveni, Cahul, Hâncești, Bălți și Soroca. În următorii doi ani AUR va deschide în fiecare reședință de raion câte un birou parlamentar, care va funcționa în regim de consulat.

Cu ce îi ajută acest lucru pe românii basarabeni? Simplu, prin intermediul structurii politice a partidului AUR se vor lua măsuri de ajutorare, de la obținerea drepturilor de pensie sau alocații pentru copii și până la consultanță în vederea obținerii cetățeniei române.

Precizăm că acest proces politic era programat încă dinainte de a se ști de campania electorală și el își urmează cursul firesc. Acest proiect nu este unul electoral.