AUR solicită Maiei Sandu convocarea de urgență a Consiliul Suprem de Securitate: “Prin majorarea bruscă a impozitelor se finanțează regimul de ocupaţie cu banii noştri”

Distribuiți acest articol!

În timp ce Maia Sandu își face campanie electorală prin Europa, moldovenii noștri sunt jefuiți fix pe pământurile noastre de un regim nerecunoscut de nici o autoritate. Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) solicită preşedintelui Maia Sandu să convoace de urgenţă Consiliul Suprem de Securitate (CSS) şi Comisia unificată de control (CUC) pentru a formula o decizie clară în ceea ce priveşte majorarea bruscă a impozitelor de către autorităţile de la Tiraspol pentru șoferii din Republica Moldova.

Vorbind cu şoferii care aşteptau la coadă la punctul de control, a aflat că de luni fiecare camion moldovenesc trebuie să plătească 190 de lei pentru a intra în regiune, la fiecare dată când intră în Transnistria în loc de 480 de lei anteriori pe lună.

“De fapt, finanţăm regimul de ocupaţie cu banii noştri”, a spus indignat Bileţchi, considerând că majorarea taxei “nu este întâmplătoare, dar a fost programată să coincidă cu campania electorală, astfel încât regimului mafiot din Republica Moldova să i se atribuie rolul de “Salvator al naţiunii”.

Conform deciziei autorităţilor de la Tiraspol, din 14 iunie, au fost introduse taxe suplimentare pentru deplasările pe drumurile regionale pentru vehiculele neînmatriculate în regiune, a căror greutate (cu marfă) depăşeşte 18 tone.