AUR: Victoria este un basarabean obișnuit, dar pentru noi este o eroină

Distribuiți acest articol!

Respect pentru diaspora. Prima poziție pe lista AUR este o româncă plecată în ITALIA: Victoria Grosu Vremeș, transmite Alianța pentru Unirea Românilor.

Alianța pentru Unirea Românilor este un proiect politic al românilor de pretutindeni și care transcende granița nedreaptă de pe Prut. Timp de 31 de ani clasa politică de pe cele două maluri de Prut nu a dorit sau nu a știut să ofere condițiile necesare pentru ca cetățenii să rămână acasă. În Republica Moldova aproape 1,5 milioane de români basarabeni au fost nevoiți să ia drumul pribegiei, exodul de cetățeni și pierderile fiind cele mai mari din toată istoria noastră. Nu au reușit sovieticii ceea ce au reușit politicienii de după căderea blocului sovietic.

Astăzi s-a reunit Biroul Național Politic care a fost nevoit să țină cont de noile realități existente. S-au luat decizii importante și care susțin faptul că AUR este un partid altfel, un partid al românilor.

Din respect față de cei plecați și pentru o corectă reprezentare, dar și pentru că AUR este partidul românilor de pretutindeni, prima persoană de pe listele electorale ale partidului este Victoria Grosu Vremeș. Participarea Victoriei nu este una formală, aceasta va intra în parlamentul Republicii Moldova și va fi vocea celor alungați de soartă.

Victoria se va întoarce acasă!

Ea este coordonatorul Alianței pentru Unirea Românilor Italia și a reușit o performanță extraordinară alături de echipa din Europa.

Victoria este un basarabean obișnuit, ea nu este o vedetă după criteriile unora, dar pentru noi este o eroină. S-a născut în satul Lozova, raionul Strășeni. În anul 2005 a fost forțată de soartă să părăsească Republica Moldova, tânăr copil fiind avea grijă de surorile mai mici și de o verișoară, deoarece părinții fuseseră nevoiți să plece la muncă la Roma.

„Am plecat atunci în Spania fără de voia părinților. Ei erau deja de trei ani la Roma, iar eu am rămas singură acasă și aveam grijă de surorile mai mici și de o verișoară. Dincolo de frustrările și dezamăgirile unei tinere, nu îmi mai găseam locul acasă fără de părinți. Principalul motiv al plecării mele, în mintea mea de copil, era să o oblig pe mama să se întoarcă acasă.

Când aveam doar 10 ani tăticu mi-a explicat de ce noi suntem români. Atunci am învățat că Republica Moldova va fi liberă și cetățenii își vor recăpăta demnitatea doar revenind la românism”, a declarat Victoria Grosu Vremeș.

Povestea Victoriei este povestea fiecărui român din Basarabia, obligat de situația creată în republică de clasa politică să fugă dincolo de granițe.
Alianța pentru Unirea Românilor este un partid politic românesc. Acesta va depune listele electorale în cursul zilei de vineri, tot atunci urmând a se prezenta public lista celor înscriși în competiția electorală.