Avertisment: La secțiile de votare din Transnistria pot avea loc fraude

Distribuiți acest articol!

Serviciul de Informații și Securitate (SIS) lansează un avertisment privind riscurile legate de secțiile de votare din regiunea transnistreană în timpul alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie 2021. Potrivit reprezentanților SIS, Comisia Electorală Centrală nu a luat în considerare riscurile și amenințările din partea regimului de la Tiraspol, care în permanență s-a opus și a interzis desfășurarea pe teritoriul controlat a oricărui tip de exercițiu electoral național.

Riscurile rezidă din decizia de plasare a trei secții de vot, și anume: una – în comuna Corjova din raionul Dubăsari și celelalte două – în municipiul Bender, localități cu regim sporit de securitate, necontrolate efectiv de către autoritățile constituționale ale Republicii Moldova și cu imposibilitate de intervenție în cazul apariției unor potențiale incidente, scrie Timpul.md.

De asemenea, nu va putea fi asigurată activitatea imparțială și neinfluențată de structurile paramilitare ilegale de la Tiraspol a membrilor secțiilor de vot, prezența și securitatea observatorilor naționali și internaționali ș.a. În acest sens, Serviciul de Informație și Securitate spune că situațiile enumerate creează circumstanțe pentru fraudarea scrutinului la aceste secții de votare.