Avocat: “Imunitatea reprezentanților organelor de drept ucide țara, ucide economia și ucide cetățenii acestei țări”

Distribuiți acest articol!

Avocatul Eduard Rudenco a răbufnit la adresa reprezentanților organelor de drept, cei care ar trebui să aplice și să respecte legea.

Mai ales dacă vorbim despre persoane angajate să apere drepturile și securitatea cetățenilor. O spune avocatul Eduard Rudenco.

Potrivit lui, impunitatea reprezentanților organelor de drept ucide țara, ucide economia și ucide cetățenii acestei țări.

„Putem discuta despre orice reformă, dar atât timp cât vor fi persoane din MAI, procuratură, judecată care încalcă, nu se va schimba nimic, indiferent câte legi vor fi adoptate și câte instituții vor fi reformate. Nici o dată nu au răspuns cei care trebuie să protejeze oamenii. De câte ori ei au sfidat, de câte ori noi am suferit, ei nu au răspuns.

Ei încalcă și răspundem tot noi și asta e cel mai strașnic. Impunitatea lor ne ucide pe noi, ucide țara”, a declarat Eduard Rudenco într-o conferință de presă la IPN. Eduard Rudenco s-a referit la cazul clientului său, omul de afaceri Valentin Eșanu, care a fost eliberat din detenție acum doi ani, iar acum un an procurorii au renunțat la învinuirile în privința sa.

Potrivit apărătorului, cauza penală în privința lui Eșanu a fost fabricată, după ce în perioada anilor 2013-2017 a fost foarte activ atât în politică, cât și în afaceri în domeniul metalului feros.Devenind concurent direct al companiei de stat „Metalferos” și criticând Partidul Democrat, s-a ales cu o cauză penală, fiindu-i imputate două capete de acuzare. Îmi pare rău că toate organele de drept au sfidat toate probele prezentate de colegii mei, avocații din cadrul urmării penale și instanța de judecată. 

Culmea tupeului a fost că înșiși cei care prezentau învinuiri în instanța de judecată, ulterior, fără mustrare de conștiință, au venit în instanță cu o cerere prin care au solicitat retragerea învinuirii”, a remarcat avocatul.