Başcanul Găgăuziei, Irina Vlah, cere eliberarea lui Stoianoglo: Suntem îngrijoraţi de acest spectacol regizat VIDEO

Distribuiți acest articol!

„Suntem îngrijoraţi de acţiunile întreprinse faţă de Alexandru Stoianoglo. Mai exact, suntem îngrijoraţi de spectacolul regizat, prin care conducerea politică a ţării încearcă să simuleze respectarea legii. Precum în cele mai întunecate timpuri ale dictaturii, în câteva ore, a apărut un dosar penal şi nişte probe, suficiente pentru a realiza percheziţii şi pentru a aresta procurorul general şi soţia lui. Este evident că instituţiile statului au acţionat la ordin şi nu conform legii. De asemenea, este evidentă dorinţa de a-l intimida pe Alexandru Stoianoglo”, a declarat Irina Vlah într-un mesaj video.

Vlah susţine că asupra lui Stoianoglo sunt exercitate presiuni directe „pentru a-l determina să tacă.”

„Sunt sigură că Stoianoglo nu are intenţia să fugă din ţară şi să se ascundă de anchetă. Dimpotrivă, sunt sigură că dânsul este gata să îşi demonstreze nevinovaţia. Dar se întreprind măsuri pentru a-i îngrădi dreptul la o justiţie corectă. Alexandru Stoianoglo este un om cu un simţ dezvoltat al demnităţii personale, mult mai dezvoltat decât cei care-l atacă. Îndemn toţi factorii decizionali să revină în câmpul dreptului democratic şi să respecte libertăţile şi drepturile dlui Stoianoglo.Amintiţi-vă că aţi promis să construiţi un stat de drept”, a afirmat başcanul.

Vlah a accentuat că „cresc preţurile pentru benzină şi motorină, cresc preţurile pentru gazele naturale, cresc preţurile pentru produsele alimentare – şi toate astea afectează bunăstarea oamenilor.” 

„Iar conducerea politică a ţării insistent ignoră aceste tendinţe şi încearcă să reorienteze atenţia societăţii creând artificii. Dragi locuitori ai Găgăuziei, unii politicieni cu neruşinare încearcă să îşi crească autoritatea pe situaţia dlui Stoianoglo. Ei îşi fac griji de dl Stoianoglo – ei îşi fac griji că noi îi vom uita. Aceşti politicieni nu au idei şi proiecte cum să fie utili societăţii şi cum să îşi onoreze promisiunile faţă de oameni.

 » Read More