BECS și PAS au început pomana electorală. Peste 700 de sesizări au fost făcute pentru oferire de cadouri cu impact electoral

Distribuiți acest articol!

Campania alegerilor parlamentare a început, iar odata cu ea, a început și pomana electorală. Cel puțin 700 de activități electorale desfășurate de nouă concurenți electorali. Cei mai activi au fost Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor (BECS) cu 357 de acțiuni de acest gen și PAS cu 177.

Observatorii au sesizat cel puțin 42 de cazuri care pot fi calificate drept utilizare a resurselor administrative. Printre ele se numără: implicarea angajaților din sectorul public în activități de campanie electorală (27), asumarea meritelor pentru lucrări/servicii efectuate din bani publici (3 cazuri), organizarea întrunirilor electorale în cadrul instituțiilor de stat, cu angajații acestor instituții, în timpul orelor de muncă a acestora (12). Cele mai multe au fost comise de către reprezentanții BECS – 34, Partidului Democrat – patru, PAS – două, Blocul Electoral Renato Usatîi și Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei – câte una.

De asemenea, s-a raportat și o situație care poate fi calificată drept oferire de cadouri cu impact electoral, în care a fost vizat candidatul BECS, fiind vorba despre un teren de joacă pentru localitatea Parcani, Slobozia.