Biden cere cetăţenilor americani să părăsească Ucraina „acum”

Distribuiți acest articol!

„Cetăţenii americani ar trebui să plece, ar trebui să plece acum. Avem de-a face cu una dintre cele mai mari armate din lume”, a spus Joe Biden într-un interviu pentru NBC, referindu-se la armata rusă. “Este o situaţie foarte diferită şi lucrurile ar putea scăpa rapid de sub control”, a adăugat el.

Preşedintele SUA a spus din nou că nu va trimite soldaţi de teren în Ucraina, nici măcar pentru a evacua americanii în cazul unei invazii ruse. Ar fi “un război mondial. Când americanii şi ruşii încep să tragă unii în alţii, suntem într-o lume foarte diferită”, a spus el. “Ceea ce sper este că, dacă… (Putin) este suficient de nesăbuit pentru a merge acolo, el este suficient de inteligent pentru a nu face nimic care să afecteze negativ cetăţenii americani”, a spus Joe Biden despre preşedintele rus, relatează AFP.

Canada face recomandări similare. “Dacă sunteţi în Ucraina, ar trebui să plecaţi”, spune Ministerul de Externe pe site-ul său. “Acţiunea militară a Rusiei în Ucraina ar putea perturba călătoriile şi serviciile în întreaga ţară. Zborurile ar putea fi întrerupte sau anulate”, a spus ministerul, concluzionand: “Fii pregătit să te adăposteşti”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

 » Read More