Bilețchi: SIS-ul a devenit FSB. Folosește poliția politică pentru a scoate AUR-ul românesc din cursa electorală

Distribuiți acest articol!

Vlad Bilețchi, președintele AUR Moldova, a declarat în cadrul unei conferințe de presă că Serviciul de Informații și Securitate se transformă pe zi ce trece într-un FSB rusesc. Declarația a fost făcută în contextul în care a reieșit foarte clar că SIS a filat în tot acest timp caravana AUR, a interceptat telefoanele unioniștilor și a încercat să scoată partidul din cursa electorală.

Bilțechi a a precizat că Serviciul de Informații și Securitate dezinformează intenționat Comisia Electorală Centrală cu privire la așa-numite încălcări ale legislației electorale, aceste abuzuri având un singur scop – scoaterea AUR din cursa electorală. Printr-o scrisoare secretă, SIS acuză AUR de faptul că ar primi consultanță din România, acuzațiile având la bază acțiuni ilegale de filaj ale membrilor și liderilor AUR. 

SIS slujește interesele străine Republicii Moldova și întreprinde acțiuni de subminare a democrației din Republica Moldova. SIS a trimis o scrisoare secretă către CEC faptul că AUR ar avea suport, bani și alte pretinse încălcări din România, SIS a recurs la tactici ilegale de urmărire, filaj și interceptare a telefoanelor, fără să fim anunțați că am avea un dosar penal pentru a fi permise aceste metode”.

În acest sens, membrii AUR au solicitat o audiență la conducătorul SIS, Alexandr Esaulenco, însă cererea acestora a fost ignorată.     

„Solicităm CEC să nu țină cont de poziția SIS și să o considere de rea intenție. Îi solicităm și președintelui Maia Sandu ca măcar în cazul acestui abuz să aibă o poziție publică și să nu adopte politica struțului, așa cum a fost în cazul ilegalităților de la Varnița. Republica Moldova are nevoie de instituții libere și independente, nu de oameni politici gata să execute ordine la comandă. Nu viciați alegerile, nu călcați pe principiul democrației și pe drepturile omului. Lăsați-ne să ne desfășurăm campania electorală conform legii”, a declarat Dorin Chirtoacă, candidat AUR.