Blinken: Rusia plănuieşte să inventeze un pretext pentru atac. Nu ştim exact ce formă va avea VIDEO

Distribuiți acest articol!

„Nu ştim exact cum se vor desfăşura lucrurile. Dar iată ce se poate aştepta lumea să vadă desfăşurarea”, a spus Blinken, conform CNN.

”În primul rând, Rusia plănuişte să inventeze un pretext pentru atac. Nu ştim exact ce formă va avea. Ar putea fi un aşa zis atac terorist în Rusia. Descoperirea unui cimitir fals cu ruşi ucişi în masă în Donbas, un atac cu drone împotriva civililor, un atac real cu arme chimice”, a spus Blinken. 

„Rusia poate descrie acest eveniment ca purificare etnică sau genocid, făcând o bătaie de joc asupra unui concept pe care noi, cei din această cameră, nu îl acceptăm cu uşurinţă şi nici eu nu îl aaccept cu uşurinţă, având în vedere trecutul familiei mele.

În ultimele zile, presa rusă a început deja să răspândească unele dintre aceste alarme false şi să maximizeze indignarea publică, pentru a pune bazele unei justificări inventate pentru război. Astăzi, asta s-a intensificat doar în mass-media controlată de stat din Rusia. Am auzit şi astăzi aceste acuzaţii”; a continuat Blinken.

Apoi, a spus el,  „guvernul rus poate organiza în mod teatral criza şi Rusia va trebui să răspundă pentru a-şi apăra cetăţenii sau etnicii ruşi din Ucraina”. 

Pot exista atacuri convenţionale sau ar putea lua forma unor atacuri cibernetice şi ar putea viza anumite grupuri de ucraineni, a spus el. El a avertizat, de asemenea, că Rusia intenţionează să „vizeze anumite grupuri de ucraineni”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

 » Read More