Boris Volosatîi(AUR) – “Românii din diaspora se confruntă cu o asimilare puternică, având probleme cu păstrarea tradițiilor, limbii și culturii noastre”

Distribuiți acest articol!

Boris Volosatîi, deputat AUR, a fost invitat la emisiunea Știrea Zilei, prezentată de Doina Grosu, pentru a discuta despre situația din Basarabia, problemele românilor plecați peste hotare, dar și alte subiecte de actualitate ce pot fi urmărite prin următorul link: https://fb.watch/6s5u7c7pUs/

Fiind originar din Basarabia, Boris Volosatîi vorbește despre prima impresie pe care i-a lăsat-o Bucureștiul, având în vedere că Federația Rusă și-a pus amprenta destul de mult în Republica Moldova în ultimii zeci de ani: “Este o schimbare mare, este un șoc cultural. Mă bucur că sunt parte a unui partid conservator, care promovează valori eterne, nu efemere. Ceea ce s-a întâmplat când am ajuns în Parlamentul României a fost un lucru care m-a făcut să revăd modalitatea de activitate față de cea de peste Prut. În general, m-am adaptat destul de ușor, având în vedere că vorbim aceeași limbă și avem aceleași obiceiuri. Ce mă bucură foarte tare este că nu sunt singurul basarabean în Parlamentul României.”

Un alt subiect dezbătut în emisiune a fost problemele cu care se confruntă românii din afara granițelor, având în vedere că AUR a fost foarte prezent printre ei: “Primul lucru pe care vreau să îl spun este faptul că diaspora este reprezentată de doar 3 deputați, având în vedere că se estimează peste 10 milioane de români plecați. Este un număr de deputați extrem de mic, iar din start putem să tragem concluzia că românii plecați peste hotare nu prea sunt reprezentați.

AUR, având un reprezentat pentru diaspora, a decis să nu pună pe umerii doar a unui singur deputat contact direct cu diaspora. Era un lucru imposibil și ineficient. AUR a propus deplasări și întâlniri cu diaspora a tuturor deputaților din partid. Chiar dacă eu sunt deputat de diaspora, am reușit să vâd doar comunitățile istorice din balcani, Ucraina și Basarabia. Colegii mei au reușit să ajungă în Spania, Italia și Germania. George Simion merge din această săptămână merge în Italia pentru a se reîntâlni cu diaspora noastră din această țară.

Revenind la problemele cu care se confruntă acești oameni plecați peste hotare, există foarte mulți români care se confruntă cu o încălcare gravă a drepturilor și libertăților fundamentale. Românii se confruntă cu o asimilare puternică din partea statelor gazdă, având probleme cu păstrarea tradițiilor, limbii și culturii noastre. Nația noastră a rezistat în istorie, datorită acestor tradiții, și nu în zadar are AUR ca fundament în construcția sa, valorile eterne și nu cele efemere: familie, nație, libertate și credință.”, susține Boris Volosatîi, deputat AUR reprezentând românii din afara granițelor țării.

Urmăriți în continuare această emisiune prin următorul link: https://fb.watch/6s6-nEJJXh/