Bulgari specializaţi în escrocherii online au înşelat cu 15 milioane de euro oameni de afaceri germani. Ce servicii oferea reţeaua

Distribuiți acest articol!

Percheziţii au avut loc miercurea trecută în mai multe ţări şi au condus la închiderea a două centre telefonice ilegale la Sofia şi la arestarea a cel puţin unei ”ţinte de mare valoare”, în Cipru, a anunţat luni agenţia europeană de poliţie cu sediul la Haga.

”Reţeaua criminală, care a operat din mai 2019 în septembrie 2021, a îndemnat investitori germani să efectueze tranzacţii în valoare totală de cel puţin 15 milioane de euro”, precizează într-un comunicat Europol.

Reţeaua folosea peste 250 de nume de domeniu online pentru a face publicitate unor false servicii financiare.

Aproximativ 100 de angajaţi din centrele telefonice atrăgeau investitori cu ajutorul unor materiale scrise dinainte.

”Profiturile iniţiale afişate în interfaţa utilizatorului încurajau clienţii să investească sume mari de bani”, potrivit Eurpol.

”Cu toate acestea, clienţii nu au primit câştigurile respective sau un sold al contului solicitat”, precizează agenţia.

Europol a coordonat operaţiunile poliţieiilor prin Unitatea europeană de cooperare judiciară Eurojust.

Majoritatea angajaţilor acestor centre telefonice nu ştiau că erau implicaţi într-o fraudă, potrivit anchetei.

Poliţişti europeni au arestat anul acesta 11 persoane cu prvire la o escrocherie similară, care le-a permis să obţină aproximativ 30 de milioane de euro.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

 » Read More