Bursa voturilor cumpărate. Dodon-50 euro, Usatâi 75 euro, Șor 100 euro. Disperarea e mare

Distribuiți acest articol!

A început bursa achiziției voturilor din 11 iulie.

Cel mai disperat este Șor care nu mai intră în noul parlament dacă nu cumpăra voturi. El se află sub 4% în opțiunea de vot și este dispus să dea cei mai mulți bani. Sursele noastre spun că Șor oferă între 50 de euro și 100 de euro.

Disperarea este mare și la Usatâi: l-a pus naiba să facă bloc și nu are cele 7% procente necesare. El se află puțin sub limită și este dispus să ofere și 75 de euro pentru fiecare vot.

PSRM-ul lui Dodon este la mare concurența cu cele două partide. Dodon s-a întors de la Moscova cu câteva milioane de euro cu scopul de a cumpăra voturi. Dodon nu este așa de darnic, se oferă de la PSRM între 20 de euro și 50 de euro.

Concurența este mare, la fel ca disperarea. S-au pompat zeci de milioane de euro și acum oamenii nu se înghesuie la vot.

Fiecare vot contează, problema este că numărul celor care se vând este constant. Așa se face că un vot se va vinde și de câteva ori, unii având doar speranța că l-au cumpărat, nu și siguranța.

Bursa nu este cinstită, așa că unii se vor alege cu banii dați dar fără voturi luate, dar nici cumpărătorii nu se pot plânge pe la vreun procuror sau polițist.

Cel mai relaxat este Vladimir Plahotniuc, nu se agită să cumpere nici un vot. El s-a pregătit și negociază direct ca să cumpere parlamentari: e cel mai ușor și sigur. PDM va avea fracțiune parlamentară la câteva luni după alegeri, cei mai mulți parlamentari urmând a fi cumpărați de la partidul lui Costiuc și de la PSRM.