Câte persoane trecute prin COVD-19 dezvoltă anticorpi. Rezultatele surprinzătoare ale unui studiu

Distribuiți acest articol!

Procentul este considerabil şi o nouă dovadă că trebuie să ne vaccinăm chiar dacă am avut boala. Astfel, o echipă de cercetători de la Universitatea Pennsylvania, condusă de dr. Weimin Liu şi Beatrice Hahn a analizat mostre de sânge de la 72 de persoane care au fost testate pozitiv cu RT-PCR. 

Ei au obserrvat că doar două nu avuseseră simptome, 13 (18%) făcuseră o formă uşoară, 48 (67%) una moderată, iar 9 (12%) una severă. S-a aşteptat trei săptămâni după simptome pentru a se preleva sânge de la fiecare persoană, potrivit Hotnews. 

Numai 46 din cele 72 au avut în cele din urmă anticorpi detectabili împotriva proteinei ţepoase a coronavirusului. Iar volumul de anticorpi a diferit semnificativ, de la 182 la peste 312.500. 

Rezultate similare au fost găsite pentru anticorpi împotriva altor componente ale virusului. 26 (36%) au rămas seronegativi, însemnând că nu au avut niveluri detectabile de asemenea anticorpi în sânge, chiar după prelevarea mai multor mostre de sânge.

Cercetătorii au mai constatat că cei care nu au dezvoltat anticorpi erau în medie cu 10 ani mai tineri decât ceilalţi. Studiul a mai arătat că aceia care avuseseră încărcături virale mai mici în tractul respirator puteau avea mai puţini anticorpi în sânge. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

 » Read More