Cazul Skripal: Un al treilea spion rus a fost inculpat în Marea Britanie

Distribuiți acest articol!

Serghei Fedotov, cunoscut şi cu numele Denis Sergheev, a fost inculpat pentru complot la asasinarea lui Serghei Skripal, tentativă de omor împotriva lui Skripal, a fiicei acestuia, Iulia, şi a poliţistului britanic Nick Bailey, contaminat în timpul intervenţiei la locul faptelor, şi pentru posesie şi utilizare a unei arme chimice, a comunicat poliţia britanică.

Potrivit subcomisarului adjunct Dean Haydon, responsabil de cazul Skripal, este vorba despre „o nouă dezvoltare importantă în anchetă”.

La 4 martie 2018, Serghei Skripal şi fiica sa Iulia fost găsiţi inconştienţi pe o bancă din Salisbury şi spitalizaţi în stare gravă. Cei doi au fost victimele unei otrăviri cu Noviciok, un agent neurochimic conceput de sovietici în scopuri militare. Skripal, un fost agent dublu, şi fiica sa au supravieţuit şi trăiesc acum ascunşi, sub protecţia poliţiei britanice.

Londra acuză Moscova că se află în spatele otrăvirii lor şi a emis mandate de arestare împotriva agenţilor GRU Aleksandr Petrov şi Ruslan Boşirov. Serghei Fedotov este cel de-al treilea suspect în cazul Skripel identificat de poliţia britanică.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

 » Read More