CEC are afiliere de partid foarte clară. CEC a deschis 150 de secții de vot în diaspora, deși Curtea de Apel Chișinău a decis că este nevoie de peste 190 de secții de vot

Distribuiți acest articol!

Curtea de Apel Chișinău obliga CEC-ul să deschidă pentru alegerile din iulie nu mai puțin de 190 de secții de vot în străinătate. Decizia CEC de a deschide 150 de secții a avut la bază devizul de cheltuieli estimativ elaborat pentru organizarea și desfășurarea scrutinului. Ultima decizie a membrilor CEC nu mai poate fi anulată în justiție și deschise mai multe secții pentru că „pur si simplu nu mai este timp – până la alegeri au rămas doar 18 zile.

„Este o decizie partizană care vorbește despre faptul că CEC are afiliere de partid foarte clară. Acest lucru nu s-a făcut din dragoste pentru legislația electorală. Cât timp nu ne vom învăța să-i taxăm pe cei care ignoră poziția cetățenilor, atât timp ei se vor comporta cu noi în acest mod”, a spus Anatol Țăranu.

La 22 iunie Curtea Supremă de Justiție a menținut în vigoare decizia Curții de Apel Chișinău care obliga CEC-ul să deschidă pentru alegerile din iulie nu mai puțin de 190 de secții de vot în străinătate. Decizia CEC de a deschide 150 de secții a avut la bază devizul de cheltuieli estimativ elaborat pentru organizarea și desfășurarea scrutinului.