China acuză Statele Unite că au exagerat când au afirmat că Rusia va invada Ucraina. Ministerul chinez de Externe: Washingtonul „creează tensiuni”

Distribuiți acest articol!

Statele occidentale au propus măsuri de control în domeniul armamentului şi de consolidare a încrederii pentru a detensiona tensiunile din jurul Ucrainei.

Până la eventuale măsură în acest sens, şi-au îndemnat cetăţenii să părăsească Ucraina, deoarece Rusia ar putea ataca în orice moment. Deşi a desfăşurat peste 150.000 de militari la sud, est şi nord de Ucraina, totuşi Moscova neagă orice plan de a invada ţara vecină. Deloc surprinzător, China se alătură Rusiei şi susţine că este vorba de o „dezinformare persistentă”.

„O astfel de exagerare şi dezinformare persistentă din partea unor ţări occidentale va crea turbulenţă şi incertitudine în lume, care este oricum plină de provocări, şi va intensifica suferinţa şi diviziunea”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Wang Wenbin, miercuri, într-o coferinţă de presă la Beijing.

„Sperăm că părţile relevante vor opri astfel de campanii de dezinformare şi vor face mai mult pentru a sprijini pacea, încrederea reciprocă şi cooperarea”, a adăugat oficialul chinez.

„Cei doi şefi de stat din China şi Rusia acţionează întotdeauna pentru a dezvolta o bună vecinătate pe termen lung şi o relaţie de cooperare reciproc avantajoasă pe baza necoalizării, neconfruntării şi fără a avea ca ţintă terţe ţări”, a adăugat Wang Wenbin.

China a fost criticată de unii lideri occidentali pentru poziţia sa rezervată adoptată în criza ruso-ucraineană, transmite Reuters, potrivit news.ro.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

 » Read More