Chirtoacă, despre candidaţii la funcţia de procuror general interimar: „Ăştia nu sunt procurori, sunt bandiţi. Ei trebuie daţi afară, dar nu promovaţi”

Distribuiți acest articol!

Dorin Chirtoacă a lansat o serie de atacuri la adresa celor doi, accentuând că ambii au fost implicaţi în deschiderea dosarelor penale la comandă pe numele lui, la indicaţiile fostului şef al Procuraturii Anticorupţie, Viorel Morari.

„Ăştia nu sunt procurori. Ăştia-s hoţi, ăştia-s bandiţi, ăştia-s teroriştii din Procuratură. Trebuie daţi afară, dar nu promovaţi în funcţii în Procuratură”, a declarat Dorin Chirtoacă, la şedinţa CSP, în care Dumitru Robu, totuşi, a fost propus preşedintelui Maia Sandu pentru numirea în funcţia de procuror general interimar, în pofida acuzaţiilor aduse de către Chirtoacă.

Chirtoacă a mai spus că dosarele penale în care este vizat şi care au fost intrumentate de cei doi procurori au fost deschise în 2015 şi până în prezent nu există finalitate.

Procurorul Dumitru Robu a fost selectat miercuri, 6 octombrie, pentru funcţia de procuror general interimar de Consiliul Superior al Procurorilor. Preşedintele Maia Sandu urmează să semneze decretul de numire a acestuia în funcţie.

Dumitru Robu este şef adjunct al Procuraturii municipiului Chişinău. Anterior, în perioada guvernării PSRM-ACUM, Robu a mai deţinut funcţia de şef interimar al Procuraturii Generale.

Dumitru Robu a devenit cunoscut opiniei publice după ce a instrumentat dosarul penal deschis pe numele ex-primarului de Chişinău Dorin Chirtoacă, în cazul parcărilor cu plată din Capitală.

Amintim că Alexandru Stoianoglo a fost suspendat din funcţie marţi, 5 octombrie, după ce pe numele lui a fost pornită urmărirea penală de către procurorul Anticorupţie, Victor Furtună, care a fost împuternicit de Consiliul Superior al Procurorilor să examineze aspectele invocate de deputatul PAS Lilian Carp cu privire la activitatea şefului Procuraturii. 

La scurt timp, Stoianoglo a fost reţinut de ofiţerii SIS, iar la sediul Procuraturii au avut loc percheziţii.

Potrivit IPN,

 » Read More