Ciocniri violente la graniţa dintre Kosovo şi Serbia: Mai mulţi poliţişti kosovari şi civili sârbi au fost răniţi

Distribuiți acest articol!

Un nou puseu de tensiuni mocneşte la graniţa dintre Serbia şi fosta sa provincie Kosovo. Miercuri, cel puţin şase poliţişti kosovari au fost răniţi în urma unor ciocniri violente cu sârbi izbucnite în cadrul unor operaţiuni de combatere a contrabandei, relatează AFP, care citează surse din poliţie şi medicale.

Poliţiştii kosovari au fost nevoiţi să recurgă la gaze lacrimogene şi să-şi folosească armele din dotare.

Un sârb a fost internat grav rănit de un glonţ. În plus, alţi sârbi au fost răniţi de pietre aruncate asupra lor. Informaţiile provin de la Zlatan Elek, directorul spitalului din Mitrovica, oraş situat în nordul Kosovo şi divizat între sârbi şi albanezi kosovari.

Frontiera dintre Kosovo şi Serbia a redevenit o zonă fierbinte la 20 septembrie, după ce Priştina a decis, ca „măsură de reciprocitate, ca şoferii sârbi să circule cu numerele de înmatriculare temporare kosovare pe teritoriul Kosovo.  

În vederea aplicării acestei măsuri, autorităţile kosovare au trimis unităţi speciale din cadrul poliţiei în partea de nord a ţării, unde populaţia este în mare parte de etnie sârbă. Ulterior, sute de etnici sârbi au blocat drumuri care conduceau către două posturi de frontieră. De asemenea, Serbia şi-a plasat armata în stare de alertă şi a trimis tancuri la graniţă. În cele din urmă, acest episode de tensiuni a fost aplanat sub medierea UE.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

 » Read More