Ciprian Ciubuc, deputat AUR: prețul benzinei crește datorită unei înțelegeri de tip CARTEL. E ilegal, statul să intervină

Distribuiți acest articol!

Statul ar trebui să intervină și să verifice de ce prețul la combustibil a crescut așa de mult în ultimii doi ani. Deși prețul la barilul de petrol este mai mic decât acum doi ani, prețul benzinei în Republica Moldova a crescut cu 50%.

Ciprian Ciubuc, deputat AUR în parlamentul de la București dar și candidat pe listele AUR din Republica Moldova, consideră că există înțelegeri între companii, înțelegeri de tip CARTEL și se forțează prețuri mai mari pentru că statul nu intervine.

“Piața energetică din Republica Moldova, inclusiv distribuția de hidrocarburi, este în mâna unui număr restrâns de companii. Acestea controlează atât importurile cât și prețurile carburanților. Eu sunt sigur că există înțelegeri de tip cartel între aceste companii căci altfel nu avea cum să crească prețul așa de mult.

De acest lucru ar fi trebuit să se ocupe consiliul concurenței, să verifice de unde vin aceste modificări, căci piața mondială a scăzut, nu a crescut, adică barilul de petrol este mai ieftin decât era acum doi ani, dar prețurile au crescut și cu 50%.

Moldovenii plătesc la prețuri mai mari decât în Europa, dar au salarii de Moldova” a declarat Ciprian Ciubuc, parlamentar AUR la București.