Claudiu Târziu(AUR) către Maia Sandu: invalidarea AUR este o ingerință a politicului în justiție

Distribuiți acest articol!

Magistrații Curții Supreme de Justiție din Republica Moldova au întors la Curtea de Apel contestația ce viza invalidarea competitorului electoral AUR. Acest lucru a surprins pe multă lume, în condițiile în care AUR deja a început campania electorală și se conturează ca un competitor electoral cu șanse mari.

Claudiu Târziu, copreședintele AUR România consideră ca inadmisibilă invalidarea AUR și consideră că acesta ar fi un act de intervenție a politicului în justiție și că cetățenii trebuie să decidă prin vota dacă AUR trebuie să fie în parlamentul de la Chișinău sau nu.

Mesajul lui Claudiu Târziu este destul de dur și vizează președintele actual al Republicii Moldova, pe Maia Sandu, cea care deține la momentul controlul asupra structurilor de informații ale statului moldovean.

Am aflat, cu puțin timp înainte, că magistrații Curții Supreme de Justiție din Republica Moldova au retrimis la Curtea de Apel, spre analiză, o contestație depusă cu privire la validarea partidului AUR drept competitor electoral.Într-un stat de drept nu aș fi ridicat această problemă, dar știm prea bine că există precedente cu privire la utilizarea justiției din Republica Moldova pentru eliminarea competitorilor electorali, sau chiar pentru câștigarea alegerilor.Să fie clar: orice altă variantă decât menținerea deciziei de validare este o ingerință a politicului în justiție, contrar angajamentelor luate de către noua conducere de la Chișinău în fața partenerilor europeni. Să nu uităm că și cele 600 de milioane de euro oferite de Uniunea Europeană sunt condiționate de reforme reale în justiție. Porțile Europei și ale României trebuie să rămână deschise, dar asta depinde în primul rând de decidenții politici de la Chișinău.Aici deja nu mă mai refer la socialiști, în momentul de față pârghiile de putere pe astfel de situații se află la președintele Maia Sandu. Uniunea Europeană și noi, România, nu vom putea accepta, sub nici o formă, o astfel de bătaie de joc: să promiteți că veți urma standardele europene, dar să săvârșiți aceleași manevre nedemocratice și, la limită, de corupție ca și foștii guvernanți. Moldovenii trebuie să decidă, prin vot, dacă AUR merită să intre în Parlamentul de la Chișinău, nu o instanță de judecată comandată politic sau mai rău, de structuri infracționale. Vă asigur că AUR nu se va opri din activitatea sa politică în Republica Moldova, în funcție de existența unei decizii favorabile sau nefavorabile a instanței, ba în ultimul caz vom fi și mai motivați. AUR va continua să construiască politic, în mod democratic și cu respectarea legislației din Republica Moldova și a dreptului internațional, și totodată va atrage atenția asupra derapajelor politice, indiferent de cine le va comite” a scris Claudiu Târziu pe propria pagină de socializare..