Clipurile false ale Kremlinului cu presupuşi sabotori ucraineni, de calitate tot mai joasă: „Sunt realmente stupide şi făcute cu lene” VIDEO

Distribuiți acest articol!

Un astfel de clip arată scene înfiorătoare cu un om strigând de durere într-o pădure în timpul nopţii iar pe fundal se văd şi se aud explozii. El poartă o cască de care avea ataşată o cameră de care s-ar fi descotorosit.

Potrivit ştirii difuzate de televiziunea de stat rusă, silueta din scena surprinsă într-un decor suprarealist este un sabotor ucrainean ce a fost trimis dincolo de liniile de contact cu o singură misiune: să arunce în aer o fabrică dintr-un oraş aflat sub controlul separatiştilor rebeli. 

Filmarea este plină de dramatism, dar are o problemă majoră – este falsă. Sunetele exploziilor sunt de fapt dintr-o înregistrare veche de 10 ani, fiind captată în aprilie 2010 cu prilejul unui exerciţiu al armatei finlandeze, potrivit investigaţiei open-source a Bellingcat.

Anatomy of a Russian Seperatist False Flag – On February 18th the Telegram channel of the press service of the People’s Militia of the Donetsk People’s Republic published the following video, claiming to show a sabotage operation targeting chlorine tankshttps://t.co/Syk8NG2zKx pic.twitter.com/R4mfggxbPg

— Eliot Higgins (@EliotHiggins) February 20, 2022

Serviciul de informaţii ucrainean crede că acest clip a fost realizat de GRU, agenţia de spionaj extern a Rusiei, activă în Ucraina de la anexarea Crimeei, în 2014.

Regizorii filmării au preluat clipul original de pe internet şi au alipit fondul muzical pe un nou clip, după ce au scos unele exclamaţii ale soldaţilor finlandezi. Filmul a fost realizat în urmă cu două săptămâni.

„Rusia are o istorie lungă în această privinţă. Nu e nimic surprinzător”, a declarat pentru The Guardian  Elliot Higgins, fondatorul Bellingcat, precizând că este totuşi incredibil faptul că Rusia nu a reuşit deloc să-şi îmbunătăţească tehnicile. Dimpotrivă, sunt de calitate tot mai proastă.

 » Read More