CNN: Rusia ar putea lansa invazia asupra Ucrainei din trei direcţii INFOGRAFIE

Distribuiți acest articol!

Statele Unite estimează că Rusia a strâns peste 100.000 de militari lângă graniţa cu Ucraina în ultimele săptămâni , stârnind temeri în rândul oficialilor de informaţii occidentali şi ucraineni că o invazie este iminentă, informează CNN .

Analiştii avertizează că, în timp ce se fac eforturi diplomatice disperate pentru a preveni războiul, armata rusă reprezintă o ameninţare imediată pentru Ucraina.

Până acum, însă, nu este clar din ce direcţie poate începe Rusia să atace. Moscova a creat puncte de presiune pe trei părţi ale Ucrainei – în Crimeea în sud, în partea rusă a graniţei dintre cele două ţări şi în Belarus, în partea de nord a graniţei cu Ucraina.

Acestea sunt cele mai periculoase trei zone urmărite de Ucraina şi Occident, iar în fiecare dintre ele au fost detectate mişcări de trupe ruseşti.

Donbasul, cea mai convenabilă poziţie

Cea mai mare atenţie este acordată anumitor zone din regiunile Doneţk şi Lugansk, unde din 2014 Rusia înarmează la maximum separatiştii formaţiunilor teroriste autodenumite „L/DPR”. Principala ipoteză a celor care urmăresc acţiunile Rusiei este că Moscova poate creşte puterea militară pe care o are deja în regiune, ceea ce face din estul Ucrainei cea mai convenabilă poziţie pentru a lansa o invazie.

Imaginile din satelit obţinute de CNN arată că marea bază de la Ielnia, care găzduia tancuri ruseşti, artilerie şi alte vehicule blindate, a fost în mare parte golită, iar vehiculele par să fi fost mutate mult mai aproape de graniţă în ultimele zile. A fost transportată o mare cantitate de arme, inclusiv aproximativ 700 de tancuri, vehicule de luptă de infanterie şi lansatoare de rachete balistice. De atunci, videoclipurile de pe reţelele de socializare au arătat o parte din aceste echipamente pe trenuri şi pe drumuri mult mai la sud,

 » Read More