COMEDIE. Un infractor din România dorește să distrugă sistemul politic mafiot din Moldova

Distribuiți acest articol!

Infractorul Cristian Rizea, condamnat definitiv la aproape 5 ani de închisoare cu executare în România, eliberat recent de autorităţile moldoveneşti, a anunţat că intenţionează să se lanseze în politica din Republica Moldova. Rizea este căutat prin INTERPOL și nu poate părăsi statul fantomă Republica Moldova.

Cristian Rizea a declarat, pentru ProTV Chişinău, că are oferte de la două partide politice, care i-ar fi propus să fie pe listele lor la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie.

„Scopul meu va fi să distrug acest sistem mafiot din justiţia moldovenească”, a spus infractorul Rizea. Totodată, Cristian Rizea a menţionat că a iniţiat procedura de renunţare la cetăţenia română. Cel mai probabil, ex-deputatul PSD speră ca în aşa fel să scape de extrădare. Fostul deputat PSD Cristian Rizea, condamnat definitiv la patru ani şi opt luni de închisoare cu executare în România, a fost eliberat din arest de autorităţile moldoveneşti duminică, 2 mai, după ce a expirat termenul în care un cetăţean străin reţinut poate fi extrădat.

Cristian Rizea riscă închisoare şi în Republica Moldova, după ce procurorii moldoveni au stabilit că fostul deputat român a comis ilegalităţi de natură penală atunci când a obţinut cetăţenia moldovenească. Mai exact, Rizea a făcut declaraţii false în procesul de dobândire a cetăţeniei.   După ce Igor Dodon a semnat un decret prin care a anulat cetăţenia lui Cristian Rizea, preşedintele de atunci a spus că Rizea este „un criminal, conform justiţiei române”.   

Dodon a adăugat că acum ţine de competenţa organelor de drept moldoveneşti şi române ca să-l reţină şi să-l expulzeze pe Cristian Rizea din R. Moldova. Dodon a precizat că decretul a fost semnat la propunerea Comisiei pentru cetăţenii.