Comuniști de catifea: ȚÎRDEA și DODON au primit BANI de la SOROȘ

Distribuiți acest articol!

Fundația Soros Moldova, atacată în repetate rânduri în ultima perioadă de către deputatul socialist Bogdan Țîrdea, și-a manifestat regretul față de atitudinea politicianului, amintindu-i că la un moment dat chiar el a beneficiat de sprijinul său financiar.

„În cei 28 de ani de activitate, Fundația Soros-Moldova a acordat burse miilor de tineri care ulterior au devenit profesioniști remarcabili: antreprenori, economiști, jurnaliști, sociologi, inclusiv politicieni. Printre aceștia se numără și deputatul Bogdan Țîrdea care în anul 1998 a fost învrednicit cu o bursă de merit de gradul III, în sumă de 500 de lei. În același an, cu susținerea Fundației, Bogdan Țîrdea a participat și într-o vizită de studiu la Iași, în calitate de lector al Universității Pedagogice de Stat ‘Ion Creangă’”, precizează fundația într-un comunicat.

„Este regretabil faptul că unii politicieni, în scopuri îndoielnice, periodic recurg la atacuri murdare la adresa lui George Soros sau a Fundației Soros-Moldova. Aceste atacuri, în realitate, sunt o ofensă la adresa cetățenilor care, cu susținerea donatorilor, depun eforturi constante pentru dezvoltarea Republicii Moldova, prin îmbunătățirea calității serviciilor sociale și a învățământului, consolidarea comunităților, combaterea corupției sau încurajarea antreprenorialului”, a spus Petru Culeac, directorul executiv al Fundației Soros-Moldova.

Bogdan Țîrdea a atacat în repetate rânduri fundația Soros, acuzând-o, printre altele, că ar finanța actualele partide de opoziție.

DODON a primit ȘI EL BANI DE LA SOROȘ

Potrivit Raportului de activitate al Fundației pentru anul 1996, Dodon ar fi beneficiat de bursă de merit de gradul II – 1200 de lei, în timp ce-și făcea studiile la Facultatea de Economie a Universității Agrare de Stat din Moldova.