Consiliul de Securitate ONU, reuniune de urgenţă. Discuţii despre situaţia tensionată de la graniţa UE cu Belarus

Distribuiți acest articol!

Reuniunea va avea loc cu uşile închise, în condiţiile în care tensiunea dintre Polonia şi Belarus nu scade. Cea din urmă este susţinută de Rusia şi acuzată de „terorism de stat” de către Varşovia.

„Astfel de situaţii nu ar trebui folosite din motive politice şi să devină o cauză de tensiuni între state”, a declarat, miercuri, în cadrul conferinţei de presă zilnice, purtătorul de cuvânt al ONU, Stéphane Dujarric, scrie Agerpres.

„Secretarul general Antonio Guterres urmăreşte cu îngrijorare situaţia de la graniţa dintre Belarus şi Polonia” şi reaminteşte „importanţa gestionării problemelor migraţiei şi refugiaţilor în conformitate cu principiile umanitare şi cu dreptul internaţional”, a precizat purtătorul de cuvânt.

În ultimele zile, peste 2.000 de migranţi au campat într-o zonă împădurită de la graniţa cu Polonia, care a ridicat un gard de sârmă ghimpată şi a pus mai mult de 10.000 de soldaţi să păzească zona şi să blocheze accesul migranţilor.

Europenii l-au acuzat de săptămâni întregi pe preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko că a alimentat criza prin eliberarea de vize migranţilor şi aducându-i la graniţă ca răzbunare pentru sancţiunile europene impuse în urma reprimării opoziţiei belaruse.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

 » Read More