COVID-19 bântuie la Kremlin: Putin a intrat în carantină. Care este starea de sănătate a preşedintelui rus

Distribuiți acest articol!

Întrebat despre starea de sănătate a lui Putin, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, susţine că preşedintele se simte bine şi nu deţine informaţii dacă este infectat sau nu.

Nu există nici informaţii cu privire la cât va sta Putin în izolare. Potrivit lui Peskov, liderul de la Kremlin a făcut un test de depistare a coronavirusului SARS-CoV-2, iar acum aşteaptă rezultatul.

Cu o zi înainte, în timpul unei întâlniri cu paralimpici ruşi, Vladimir Putin a declarat că mulţi din anturajul său au fost depistaţi cu SARS-CoV-2, că lucrurile trebuie clarificate şi că, în opinia sa, el însuşi va intra probabil în carantină.

Decizia de a intra în carantină vine la scurt timp după ce Vladimir Putin l-a primit pe liderul sirian Bashar al-Assad.

Vladimir Putin, 68 de ani, ar fi trebuit să plece în Tadjikistan pentru o serie de întâlniri la nivel înalt cu lideri din Asia Centrală pe fondul deteriorării climatului de securitate în regiune din cauza Afganistanului, situat în vecinătate. Potrivit Kremlinului, turneul diplomatic a fost anulat.

Rusia este grav afectată de COVID-19, înregistrând aproape 7,2 milioane de cazuri de infectare (17.837 în ultimele 24 de ore), dintre care peste 194.000 de fatale (781 în ultimele 24 de ore). Însă numeroşi experţi în domeniul sănătăţii afirmă că aceste date sunt mult subestimate, din cauza netransparenţei regimului aflat la putere la Kremlin.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

 » Read More