Criza ruso-ucraineană, dezbătută în Consiliul de Securitate al ONU: SUA avertizează că Rusia va desfăşura 30.000 de militari în Belarus

Distribuiți acest articol!

„Avem probe că Rusia intenţionează să-şi crească prezenţa până la peste 30.000 de militari” în Belarus, la nord de Ucraina, a declarat Linda Thomas-Greenfield.

Aceşti militari ruşi se vor afla „la mai puţin de două ore nord de Kiev”, a subliniat ea.

Potrivit ambasadoarei SUA la ONU, Rusia a desfăşurat până acum 5.000 de militari în Belarus, precum şi rachete şi baterii antiaeriene.

Deloc surprinzător, ambasadorul Rusiei la ONU, Vasilie Nebenzia, a acuzat SUA că vor „să creeze isterie” şi să „înşele comunitatea internaţională” prin „acuzaţii nefondate” pe tema Ucrainei.

Nebenzia a încercat să împiedice abordarea crizei ruso-ucrainene în Consiliul de Securitate al ONU, dar în van. Linda Thomas-Greenfield i-a replicat că desfăşurarea a peste 100.000 de militari ruşi la frontiera de est a Ucrainei justifică o dezbatere publică. Ea a atras atenţia că acest dispozitiv militar „ameninţă securitatea internaţională”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

 » Read More