Cum a reușit Dodon și oamenii lui să controleze instituțiile de stat

Distribuiți acest articol!

Partidul socialiștilor poate avea ca sinonim corupția. Dodon a încercat prin toate mijloacele să aibă oameni politici în toate instituțiile cheie ale Republicii Moldova. Cu evenimentele din ultima perioadă se pare că a reușit, CEC refuză să deschidă mai multe secții de votare în Diaspora, deși avea toate motivele, dar deschide secții de votare în Transnistria, acolo unde nimeni nu are control și putere politică.

Pe hârtie, sistemul e frumos, avem Agenția Proprietății Publice care conduce toate aceste instituții, adică desemnează consiliul administrativ și ei deja aleg directorii. Acolo acum, din păcate, conduce omul lui Dodon.

Au fost și declarații ale diferitor oameni care spuneau că fratele lui Dodon dă indicații tuturor acolo. Alexandru Dodon. Și îi numesc în consiliile de administrare nu pe cei mai indicați oameni. Consiliul numește un om din aceleași grupări și iată așa acaparează instituția

Cea mai recentă schemă este de la Calea Ferată. Acolo unde instituția semnează contracte și cumpără la prețuri mult mai mari decât cele reale. Uneori cumpără tot de la companiile partidului politic. Directorul deschide firmă ca să-și poată vinde la prețuri ridicate. Iată acum CFM spune că au datorii mari. Aceste datorii au fost create prin asemenea metode.