Dan Dungaciu: AUR este singurul partid unionist care ar putea accede în Parlamentul de la Chișinău

Distribuiți acest articol!

Analistul politic Dan Dungaciu a declarat că Alianța pentru Unirea Românilor este singurul partid unionist care ar putea accede în Parlamentul de la Chișinău după alegerile parlamentare din Republica Moldova.

În opinia sa, în prezent, întrebarea esențială în Republica Moldova este dacă Partidul Acțiune și Solidaritate va lua peste 50 la sută din voturile cetățenilor la alegerile parlamentare, iar în cazul în care acest lucru nu se va întâmpla formațiunea respectivă va fi obligată să facă o coaliție.

Până mai ieri, toată lumea credea că polarizarea din R. Moldova este reprezentată de Maia Sandu vs. Igor Dodon. O polarizare în care doamna Maia Sandu era de departe câștigătoare. (…) Ulterior, s-au întâmplat două lucruri. Primul element se referă la intervenția lui Voronin, care a făcut coaliție cu Dodon și a adus geopolitica în campania de peste Prut. Al doilea element este apariția unei coalizări a forțelor unioniste reprezentată de surprinzătorul Partid AUR care poate să fie, în R. Moldova, lebăda neagră. Această formațiune poate să ducă votul unioniștilor de 44-47 la sută în Parlament. Și în acel moment s-ar putea să fie un partid, care chiar să joace politic acolo”, a explicat Dan Dungaciu.