Departamentul de Stat a ordonat familiilor angajaţilor Ambasadei SUA la Kiev să părăsească Ucraina

Distribuiți acest articol!

“Departamentul de Stat a permis plecarea voluntară a funcţionarilor publici americani care îndeplinesc sarcini care nu sunt urgente. În acelaşi timp, Departamentul de Stat a ordonat membrilor familiilor funcţionarilor publici americani să plece de la ambasada americană la Kiev”, a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului.

`Permisiunea de plecare le oferă angajaţilor menţionaţi posibilitatea de a pleca dacă doresc. Cu toate acestea, ei, nu sunt obligaţi să plece, dar, membrii famililor lor sunt obligaţi să părăsească ţara”,  a spus oficialul. În  comunicatul oficial nu a fost precizat numărul de angajaţi şi membri ai familior acestora, ce ar urma să plece.

Despre activitatea ambasadei

Totodată, după cum a remarcat un reprezentant de rang înalt al unui departament, ambasada va continua să lucreze.

„Ambasada SUA continuă să lucreze, iar însărcinata cu afaceri [în Ucraina] Christina Quinn rămâne în ţară”, a spus el. Potrivit oficialului american, acest lucru este „necesar pentru a oferi sprijin Ucrainei într-un moment dificil”.

„Sprijinul nostru pentru Ucraina rămâne neschimbat”, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, menţionând că „nu este subminat în niciun fel de măsurile de precauţie luate”. „Rămânem angajaţi faţă de suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei”, a spus oficialul, subliniind că Statele Unite vor continua să ofere şi asistenţă militară Kievului. În acelaşi timp, în cazul unei escaladări a situaţiei, Washingtonul „va fi gata să ofere Ucrainei asistenţă militară suplimentară, pe lângă ceea oferită deja”.

Despre escaladarea tensiunii în Ucraina

În cazul unei escaladări a tensiunii în Ucraina, Statele Unite nu ar mai putea să-şi evacueze cetăţenii din ţară, a declarat un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat.

Potrivit Departamentului de Stat, angajaţii ambasadei Statele Unite pleacă pentru faptul că Rusia „poate începe operaţiuni militare în orice moment”.

 » Read More