Departamentul de Stat: SUA va prezenta lista de preocupări cu privire la acţiunile Rusiei

Distribuiți acest articol!

Statele Unite vor prezenta propria listă de preocupări cu privire la acţiunile Rusiei. Acest lucru a fost declarat luni la o conferinţă de presă de către reprezentantul Departamentului de Stat al SUA, Ned Price, comentând evoluţia evenimentelor după ce Rusia şi-a prezentat propunerile privind securitatea în Europa.

“După cum toată lumea ştie, Rusia şi-a prezentat lista de preocupări cu privire la acţiunile Statelor Unite şi ale NATO. Intenţionăm, împreună cu aliaţii şi partenerii noştri europeni, să ne prezentăm preocupările cu privire la acţiunile Rusiei care considerăm că sunt în detrimentul intereselor şi valorilor noastre comune.”, a spus el.

Price nu a precizat dacă SUA intenţionează să facă acest lucru public, precum Rusia, şi când se va întâmpla.

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat a subliniat că toate aceste de discuţii sunt posibile doar cu participarea aliaţilor europeni ai Statelor Unite. „Nu vor exista negocieri privind securitatea europeană fără aliaţii şi partenerii noştri europeni”, a spus el.

Price a mai menţionat că până acum Statele Unite nu văd nimic în acţiunile Rusiei care ar atenua preocupările existente.

Totodată, Departamentul de Stat a remarcat că nu există planuri concrete de discuţii cu Rusia privind preocupările reciproce în domeniul securităţii europene. “Am spus clar că suntem pregătiţi pentru munca diplomatică prin diverse canale. Dar până acum nu am nimic de spus despre mine”, a spus el. “Rusia şi-a prezentat preocupările, noi le avem pe ale noastre. discutăm totul, vom lăsa tu stii. “

Oferte ruseşti

Pe 17 decembrie, Ministerul rus de Externe a prezentat două proiecte de documente ruseşti privind furnizarea de garanţii de securitate juridică din partea Statelor Unite şi a Alianţei Nord-Atlantice. Anterior, a fost raportat că, Yuri Ushakov, consilierul preşedintelui rus,

 » Read More