Deputat AUR: Moldovenii trebuie să știe cine este AUR și ce face pentru ei în Parlamentul României

Distribuiți acest articol!

George Badiu, deputat al Alianței pentru Unirea Românilor în Parlamentul de la București, a afirmat că moldovenii trebuie să afle numaidecât cine este AUR și ce proiecte de lege a inițiat și susținut această formațiune politică pentru românii din afara granițelor, în general, și cu precădere pentru românii stânga Prutului.

Alianța pentru Unirea Românilor este singurul partid din Parlamentul României care a votat pentru redobândirea automată a cetățeniei române de către toți etnicii români din afara granițelor țării!” – a subliniat Badiu, precizând că aceasta este doar una dintre multele inițiative politice destinate românilor din afara granițelor.

În acest context, deputatul AUR a criticat un proiect de lege depus partidul liberal din România, partenerul Maiei Sandu și a lui Andrei Năstase, care îngreunează obținerea actelor de identitate românești.

Doar noi, cei din AUR, suntem singurii care avem cu adevărat grijă de ei, și asta pentru că îi iubim și îi respectăm. Am făcut intervenții scrise la Ministerul de Externe pentru urgentarea procesării cererilor de acordare a cetățeniei, am făcut cereri pentru recunoașterea certificatelor profesionale și multe altele, despre care în Moldova nu se știe. Moldova trebuie să afle numaidecât cine este AUR și ce face AUR pentru ei!”, a mai spus deputatul AUR George Badiu.