Dezastru în statul american Colorado. Sute de case distruse de incendii VIDEO

Distribuiți acest articol!

Şeriful comitatului Boulder, Joe Pelle, estimează că aproximativ 580 de case şi clădiri au fost distruse de flăcări în oraşul Superior, care are 13.000 de locuitori. Aceştia au primit ordin de evacuare în cursul zilei de joi.

My son flew back to Seattle this evening. Here is a video he took of the Superior / Louisville fires from the plane at 5 pm. Our hearts go out to our neighbors in the fire’s path and the first responders working to save their homes and businesses. #MarshallFire pic.twitter.com/O6LXrOKCXT

— Gretchen Rosenberg (@GRDenver) December 31, 2021

În comitatul Boulder, hoteluri, centre comerciale şi peste 650 de hectare de vegetaţie au fost distruse de incendiul Marshall în cursul zilei de joi. S-au înregistrat rafale de vânt cu o viteză de peste 160 de kilometri pe oră în anumite locuri, complicând eforturile pompierilor. Potrivit ziarului Colorado Sun, mai multe persoane au primit îngrijiri din cauza unor arsuri, iar cel puţin şase au fost spitalizate.

Imagini difuzate de CBS surprind un imobil locuit în flăcări şi pompieri încercând să stingă incendiul. Mii de locuitori au primit ordin de evacuare şi în Louisville, un oraş apropiat, cu 20.000 de locuitori.

„Rafale de vânt puternice răspândesc rapid flăcările, iar toate avioanele sunt oprite la sol”, a anunţat într-un mesaj postat pe Twitter guvernatorul statului Colorado, Jared Polis.

Odată cu modificările climatice, intensitatea şi frecvenţa unor episoade secetoase şi de caniculă riscă să crească şi mai mult, continuând să creeze condiţii pentru incendii de pădure şi vegetaţie. Vestul american a fost afectat în ultimii ani de incendii fără precedent, în special în California şi Oregon.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook,

 » Read More