Dezbaterile televizate în Afganistan, sub ochiul vigilent al talibanilor înarmaţi. Jurnaliştii cer protecţie internaţională

Distribuiți acest articol!

Jurnaliştii din Afganistan cer protecţie internaţională într-o scrisoare deschisă, spunând că vieţile lor sunt într-un grav pericol după ce imagini cu un prezentator TV înconjurat de talibani înarmaţi au devenit virale.

„Având în vedere problemele actuale şi ameninţările în creştere asupra vieţilor noastre, asupra proprietăţii şi familiilor angajaţilor din mass-media, cere Naţiunilor Unite şi ţărilor susţinătoare să lucreze împreună pentru a ne salva vieţile şi vieţile familiilor noastre”, arată scrisoarea deschisă citată de Tolo News Afganistan, scrie BBC.

Un jurnalist a postat pe Twitter o fotografie a unui prezentator de ştiri care lucrează sub supravegherea uui grup de luptători talibani înarmaţi cu descrierea: „Credeţi că în aceste circumstanţe este posibil să continui să lucrezi ca jurnalist? Această situaţie nu este acceptabilă”.

Prezentatoarea şi corespondenta BBC Yalda Hakim a distribuit duminică sear imaginicu ceea ce descrie a fi o dezbatere politică, în timp ce soldaţii talibani îl urmăresc pe prezentatori cu armele în mână.

„Prezentatorul vorbeşte despre prăbuşirea guvernului Ghani şi spune că Emiratul Islamic spune că afganii nu ar trebui să se teamă”.

Ultimele ore ale prezenţei militare americane, în Kabul sunt marcate de ameninţări neîncetate! Pentru a două zi, la rând teroriştii, din Statul Islamic au tras rachete în direcţia aeroportului.

Dacă duminică proiectilul şi-a ratat ţinta, luni a fost salvator sistemul de apărare anti-rachetă. Pe de altă parte, o lovitură cu o dronă americană a eliminat un terorist sinucigaş.

Însă, potrivit rudelor care au supravieţuit au fost ucişi şi 10 civili membri ai unei singure familii. Până acum, au fost evacuaţi 122 de mii de oameni de pe aeroportul din Kabul, începând din 15 august, când talibanii au intrat în capitală afgană.

Cu un lansator improvizat în portbagajul unei maşini au fost trase cel puţin 5 rachete către aeroportul internaţional Hamid Karzai,

 » Read More