Diaspora poate schimba rezultatul alegerilor, iar Igor Dodon știe acest lucru. Aservită politic, CEC menține numărul redus de secții de votare

Distribuiți acest articol!

Moldovenii din Diaspora pot schimba cursul alegerilor de pe 11 Iulie, iar Igor Dodon știe acest lucru. CEC, instituție aservită politic, menține numărul redus de secții de votare în Diaspora la comanda lui Dodon. Acesta îl apără pe Maxim Lebedinschi și consideră corectă decizia CEC, prin care s-a menținut un număr redus de secții de votare.

„Am văzut multe discuții, proteste, merg în instanța de judecată referitor la numărul secțiilor de votare. Nu este opinia mea, că o să încerce să interpreteze. Oamenii mi-au spus aici de ce trebuie să hotărască pentru noi cei care nu sunt în țară. Nu spun că sunt de acord sau nu cu ei. Astfel de întrevederi sunt la fiecare întrevedere, atunci când e vorba de secțiile de votare din afara țării. Consider că acest subiect ține de competența Comisiei Electorale Centrale. Sunt multe sau puține? Cred că trebuie să fie suficiente pentru a asigura numărul de voturi sau participarea tuturor care vor să voteze la alegerile din 11 iulie”, a spus Dodon.

În acest timp avocatul poporului a menționat că decizia CEC trebuie să fie revizuită, fiind depusă o cerere de intervenire în proces pentru depunerea concluziilor în acțiunea de contestare a deciziei CEC privind constituirea secțiilor de votare în străinătate pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021. În concluzia depusă Avocatul Poporului recomandă mărirea numărului de secții de votare deschise în afara țării și a celui de buletine de vot, în scopul acoperirii în deplin volum al solicitărilor cetățenilor Republicii Moldova și creării condițiilor optime pentru realizarea dreptului la vot fiecărui cetățean.