Director SIS: Alertele false cu bombă sunt generate de un grup mai mare de persoane, nu toate din Republica Moldova

Distribuiți acest articol!

Conform acestuia, autorităţile revizuiesc protocoalele de intervenţie pentru a crea cât mai puţin disconfort cetăţenilor. În prezent, riscul unor destabilizări în masă este redus. 

Alexandru Musteaţă a precizat că oamenii legii depun eforturi pentru a da de urma autorilor alertelor false cu bombă. Şeful SIS susţine că misiunea este una complicată în condiţiile în care anunţul alertelor este lansat pe mail.

„Motivul exact al alertelor frecvente cu bombă încă este investigat. Noi împreună cu colegii de la poliţie şi sub suspiciile procurorilor suntem parte a unui grup de investigaţii. Centrul antitero, unitate din cadrul SIS, este entitatea responsabilă să analizeze aceste aspecte şi să investigheze care este sursa acestor mesaje. Investigaţiile arată că este vorba de un grup mai mare de persoane, nu toate sunt pe teritoriul Republicii Moldova, sunt şi în alte state. Către aceste state s-au transmis solicitările de a ne furniza informaţii. Alertele venite pe email sunt foarte greu de identificat pentru că se folosesc instrumente de ascundere a IP-ului, a locaţiei. Mergem pas cu pas, din locaţie în locaţie, contactând colegii din alte ţări pentru a colecta date ca să vedem unde este punctul final” , a spus directorul SIS în cadrul emisiunii „Puncte de Reflecţie” de la Vocea Basarabiei.

Şeful SIS susţine că miza acestor ilegalităţi ar fi testarea capacităţilor de intervenţie a instituţiilor statului. În prezent, oamenii legii şi-au modificat strategiile de intervenţie şi control pentru a perturba cât mai puţin posibil activitatea entităţilor pretins minate.

„Noi avem mai multe ipoteze şi mai multe piste pe care mergem. Una dintre ipoteze ar fi testarea capacităţilor noastre sau să ne ţină ocupaţi, sau să dea presei motive de a scrie. Investigăm opţiunile ca să vedem cine stă în spatele acestor alerte false cu bombă. În acelaşi timp,

 » Read More