Claudiu Târziu(AUR) – “Directorul SIS încearcă scoaterea ilegală a partidului AUR la comanda lui Dodon și Voronin”

Distribuiți acest articol!

Claudiu-Richard Târziu, copreședintele AUR, a răbufnit la adresa lui Alexandru Esaulenco, directorul SIS, numit de Dodon şi apropiat al lui Voronin, pentru încercarea mâșavă și ilegal de scoatere a partidului AUR din cursa electorală. Directorul SIS, prin acțiunile sale, insinuează că moldovenii din UE și din România nu mai pot avea drepturi politice din cauza cetățeniei române.

“Constat, cu surprindere, cǎ în continuare se încearcă scoaterea partidului AUR din competiția electorală din Republica Moldova, pe căi nedemocratice.

Atrag atenția instituțiilor statului din Republica Moldova, dar mai ales președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, că, după normele democratice, este interzis să interzici pe motive inventate participarea unui partid la cursa electorală. Asupra partidului AUR se duce o continuă campanie de poliție politicǎ, fapt care nu este de acceptat și motiv pentru care colegii din Republica Moldova au sesizat instituțiile competente și ambasadele străine. După un prim atac întreprins în justiție și care a fost respins prin decizia CEC, acum urmează un altul, sub pretext că AUR din Republica Moldova primește ajutor străin în campanile.

Persoanele cu dublă cetățenie, română și moldovenească, membri ai partidului AUR de pe ambele maluri ale Prutului, au tot dreptul să participle și sǎ ofere sprijin pentru campania electorală din Republica Moldova, mai ales că unii dintre ei sunt și candidați în alegerile din 11 Iulie a.c.

Directorul SIS, prin acțiunile sale, insinuează că moldovenii din UE și din România nu mai pot avea drepturi politice din cauza cetățeniei române.

Acest lucru este inacceptabil, cu atât mai mult cu cât mulți oficiali ai statului Republica Moldova, inclusiv președintele, au cetățenia română. Încă o dată îndemn la responsabilitate și la încetarea abuzurilor împotrivă partidului AUR.”, a scris Claudiu Târziu pe Facebook.